Educhin
De Chinchillasite
Home
Chinchilla als huisdier
Chinchilla's fokken
Chinchillagedrag
Kleuren en soorten
Baby's / Te Koop
Contact
Voortplanting
Ontwikkeling
Problemen
Shows
Shows

Er worden regelmatig chinchillashows georganiseerd in binnen- en buitenland waarbij de dieren gekeurd worden op hun schoonheid en kwaliteit. Chinchillafokkers kunnen zich zo met elkaar meten in het streven naar een verbetering van het ras.

Wij zijn lid van de Belgische Vereniging voor Chinchillahouders BVC en organiseren mee de jaarlijkse internationale BVC show in het voorjaar. Dit is steevast een gezellig doch groots internationaal gebeuren waarbij honderden dieren gekeurd worden en chinchillaliefhebbers uit vele landen uit heel Europa, Rusland en Azië samen komen. Hiernaast nemen wij ook deel aan andere internationale shows in Nederland en Duitsland.

Op een chinchillashow zijn er gediplomeerde keurmeesters aanwezig die keuren op kleurklasse, helderheid, grootte, bouw, sluierspreiding, vachtdichtheid, vachtstructuur en buik. De dieren zitten in speciale keurkooitjes en worden bekeken onder een daglichtlamp. De keurmeesters halen soms ook de dieren uit de kooitjes voor de beste beoordelingen.

Beelden: BVC show 2012
 
    

    

De dieren worden gekeurd in categoriëen op basis van leeftijd, geslacht en kleurmutatie. De beste dieren kunnen een eerste prijs of zelfs een beker winnen. Wij hebben reeds diverse prijzen gewonnen met verschillende van onze dieren.