Educhin
De Chinchillasite
Home
Chinchilla als huisdier
Chinchilla's fokken
Chinchillagedrag
Kleuren en soorten
Baby's / Te Koop
Contact
Genetica
Standaard
Beige
Wit
Ebony
Velvet
Violet
Saffier
Blue Diamond
Royal Persian Angora
Black Pearl
Violet

Deze kleur wordt recessief overgedragen wat betekent dat enkel indien beide ouders het mutatiegen doorgeven (homozygoot) we een violetkleur zullen zien. Indien slechts één van de ouders het violet gen doorgeeft, zal dit niet zichtbaar zijn: we spreken dan van een violet drager.
Dit kan in alle kleuren voorkomen (vb. standaard violet drager, black velvet violet drager,...).

African Violet  <ViVi>

Dit is de meest bekende variant van de Violet kleur. De African Violet heeft een zachtgrijze vacht met een satijnen glans. De buik is wit, de ogen zijn donker en de oren zachtgrijs.


Violet


Wit Violet <WwViVi>

Dit is een combinatie van de kleuren Wit en Violet. De Wit Violet kan je vergelijken met een Mozaïek maar dan met Violet kleurschakeringen ipv grijze en de satijnen glans van de Violet. Het kan ook voorkomen in Zilver-patroon. De buik is wit, de ogen zijn donker en de oren zachtgrijs.


Wit violet

 

Beige Violet <BbViVi of BBViVi>

Dit is een combinatie van de kleuren Beige (zowel homo en hetero mogelijk) en Violet. De Beige Violet is heel licht beige met de kenmerkende satijnen vacht en Violet schijn. De buik is wit, de ogen zijn rood en de oren zijn roze met een zachtgrijze schijn.Beige Violet
Foto met dank aan Pieter-Jan Pairoux
 

Violet Velvet <ViViVv>

Dit is een combinatie van de kleur Violet met Velvet. De Violet Velvet is violetkleurig met een diep-violet Velvetdeken over kop en rug. De buik is wit, de ogen zijn donker en de oren zachtgrijs.Violet Velvet
Foto met dank aan Pieter-Jan Pairoux
 

Ebony Violet <EeViVi of EEViVi>

Dit is een combinatie van de Violetkleur met de Ebony (zowel hetero als homo mogelijk). De Violet Ebony ziet eruit als een Violet, maar dan met een violetkleurige buik. De oren zijn zachtgrijs, de ogen donker. Deze mutatie wordt soms ook wel "Violet Wrap" genoemd.


Violet Ebony